Knjiga

O KNJIZI

Hroničan stres kojem smo izloženi na poslu i u privatnom životu, manjak slobodnog vremena i stalna žurba, te potreba da se brzo donose odluke učinili su nas napetim i nespokojnim. U užurbanom svetu gde se stvari sve brže odvijaju, čini se da okolnosti upravljaju nama, a ne obrnuto. Čini se da se kormilo života koje držimo u rukama nekako zaglavilo i da naš brod plovi tamo gde ga matica vuče.


Osnovni uzrok za ovako nešto leži u tome što u toku školovanja nismo obučeni u veštinama koje su ključne za vođenje naših života. Na primer, da li su nas učili kako da efikasno organizujemo svoje aktivnosti? Koliko smo predmeta imali iz umešnog rešavanja problema ili donošenja odluka?


Pored znanja koja su za to neophodna, ova knjiga nudi koncept razvoja i unapređenja veština koje su ključne za uspeh u savremenom društvu. U njoj su objašnjene konkretne tehnike kako učiti brže i sporije zaboravljati, kako lakše dolaziti do kreativnih ideja, brzo donositi kvalitetne odluke itd. Date su i zanimljive igre za razvoj umnih sposobnosti koje su potrebne da se misaone tehnike primenjuju sa lakoćom i zadovoljstvom.


Zbog upotrebljivosti opisanih tehnika, osobe koje se nalaze na rukovodećim pozicijama, članovi timova koje oni vode i kompanije u kojima ovi ljudi rade, veoma brzo i postojano imaju koristi od njihove primene. Pozitivni efekti ipak nisu ograničeni na poslovni svet - primena tih znanja na svakodnevnoj bazi vraća kontrolu nad sopstvenim životima u naše ruke i besomučnu trku sa obavezama pretvara u zabavnu i izazovnu igru.

Naruči knjigu

IZVODI IZ RECENZIJA

korporativni moduli

Knjiga Predraga Đukića “Razvoj veština menadžera” je dvojakog karakreta: S jedne strane ona je metodološki jasno i pregledno koncipiran udžbenik, a s druge ovo je antistresni priručnik koji ne pomaže samo menadžerima i onima koji misle da to jesu, ili žele da se afirmišu u tom mistifikovanom zanimanju. Kako rad pretvoriti u igru, kako povratiti kontrolu nad onim delom života nad kojim imamo od sudbine priznati suverenitet, kako besomučnost pretvoriti u kreativnost? To su ambicije knjige, ali i njeni dometi ako je shvatite optimalno svojim poslovnim izazovima, svojim sposobnostima i socijalnom ambijentu. S ovim veštinama možete lakše voditi velike sisteme, ali i rešiti mala svakodnevna nerviranja. Povratićete samopouzdanje i osećati se sigurnije.


Čitajući knjigu, i kao sociolog uživajući u njenoj metodološkoj pedantnosti i doziranim popularnim digresijama, pomislio sam da bi Đukić kad bi napisao ovako metodičan i sugestivan priručnik i za ostavljanje pušenja, brzo došao na globalnu top listu bestselera.

Zoran Panović, Novi Sad, februar 2017.

Autor se u svojoj knjizi „Razvoj veština menadžera“ vrlo hrabro, originalno i kreativno bavi upravo pitanjima razvoja čoveka, njegovih veština i sposobnosti. Pitanjima menadžmenta, veština, obrazovanja, ključnih znanja i sposobnosti, pristupa analizi, shvatanju i rešavanju problema, autor u svojoj knjizi prilazi i obrađuje ih na jednostavan, praktičan i u praksi vrlo upotrebljiv način. Autoru polazi za rukom da vrlo složene probleme, dileme i zasede svakodnevice sa kojima se svako od nas susreće na putu svoga razvoja, obradi, analizira i optimalno pozicionira kroz prizmu rešavanja konkretnih izazova i njihovog uspešnog prevazilaženja.


Naročit kvalitet teksta se ogleda u značajnom broju konkretnih primera, slikovitom i jednostavnom stilu pisanja autora, koji čitaocu pruža mogućnost vizualizacije pročitanog materijala, ostavljajući na taj način dovoljno intelektualnog prostora za lična tumačenja i percepcije izučavanih tema.

Prof dr Goran Anđelić, Novi Sad, jun 2017.

U svojoj knjizi, Đukić predstavlja jednostavne misaone tehnike koje omogućavaju da se na novonastale potrebe odgovori lakše i uspešnije, uz manje neizvesnosti i stresa. Autor ukazuje na mogućnosti da se njihovom upotrebom dođe do boljih ideja, da se dostupne informacije bolje povežu i donesu utemeljene odluke, te da se za poslovne probleme na sistematizovan način pronađu kvalitetna rešenja. Posebno su interesantne tehnike za donošenje timskih odluka koje umesto rizika od konfrontacije vode ka poboljšanju međuljudskih odnosa.


Iako je u knjizi težište stavljeno na njihovu poslovnu primenu, činjenica je da su tehnike podjednako upotrebljive i u privatnom životu što značajno olakšava postizanje životnog balansa. Pored toga, ukoliko određene tehnike usvoje, roditelji ih mogu lako primeniti i u radu sa svojom decom, čime će podstaći razvoj bioloških sposobnosti deteta u ranom uzrastu i tako ih bolje pripremiti za izazove koji ih čekaju na životnom putu.

Dr Ranko Rajović, Kopar, avgust 2017.

Naručivanje knjige

Naručujem pouzećem knjigu Razvoj veština menadžera po ceni od 1500 din uvećano za poštanske troškove (oko 300 din po primerku​)​